Acest desert franțuzesc, creat de surorile Tatin la hotelul lor din Lamotte-Beuvron în Franța, este unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume.
Tarta Tatin cu mere, un desert clasic franțuzesc, cu mere caramelizate și un aluat de foietaj delicios, totul pregătit rapid, într-un singur vas. Specificul acestei tarte este că aluatul se pune deasupra, nu la baza tartei, așa cum se întâmplă la tartele obișnuite.
CITEȘTE ȘI: Tartă cu mere și scorțioară – Desertul care îți aduce aminte de copilărie
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se presară o formă pentru Tarta Tatin cu zahăr pudră şi se încălzeşte pe flacără, amestecând uşor, până ce zahărul începe să se caramelizeze.
Se curăţă merele, se scot semințele, se taie în felii cu grosime de 3mm și se marinează cu suc de lămâie.
Se adaugă untul, tăiat bucăţi mici, peste caramel și se pun feliile de mere deasupra. Fiecare felie trebuie să o acopere până la jumătate pe următoarea, pentru a avea un aspect deosebit atunci când tarta va fi răsturnată.
CITEȘTE ȘI: Surprinde-ți familia cu cea mai simplă tartă cu fructe
Se taie aluatul pentru foietaj pe mărimea vasului și se aşază peste măr.
Se coace tarta la 200ºC în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute.